Katymári Sporthorgász Egyesület

 

Székhely: 6455 Katymár, Szent István király u. 18.

Képviselők: Zélity Márk elnök

Cél szerinti leírása: A Katymári Sporthorgász Egyesület 1989 óta működő civil szervezet.

Katymár község összlakosságának 7,6%-át magába foglaló egyesület, melynek megtartása és fejlesztése a község és a tagság közös érdeke és célja.

Tevékenységünk a 6 éves kortól az idős korig átöleli az élet minden szakaszát. A Horgász Egyesület 3 tavon folytat horgászati tevékenységet, melyből kettő az egyesület saját tulajdonában van: a Batinkov-tó 6,1 ha, az ivadéknevelő tó 4,1 ha területű. A kastély-tó, amelyen haszonbérleti szerződés alapján folyik a horgászat, 1 ha területen fekszik. E három helyszín alakítását a természeti környezettel és a község fejlesztési törekvéseivel összhangban végezzük. A Batinkov tavon kialakított stégek szakhatósági engedély alapján készültek, melyek a természettel harmonizáló egységes képet alkotnak. A tavak működtetését  kezdettől fogva társadalmi munkában végezzük. A községben uralkodó magas munkanélküliségre való tekintettel, az egyesület vezetése a tagsági díjak megállapításánál minden esetben figyelemmel volt a helyi adottságokra, a lakosság szociális helyzetére.

Minden év júniusában hagyományos házi horgászversenyt tartunk, a rendezvények mára a családtagok bevonása által színes közösségi programmá fejlődtek, ezáltal lehetőség nyílik a családok részére a tartalmas, jó hangulatú szabadidő eltöltésére. Az egyesületnek Katymár község önkormányzatával illetve egyéb civil szervezetekkel (Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Katymári Sportegyesület ) egyaránt jó a kapcsolat, az együttműködés közös céljainak érdekében kiválók. A helyi Német és Horvát Nemzetiségi Önkormányzatokkal szintén jó viszonyt ápolunk. Rendezvényeikhez és szabadidős programjaikhoz segítséget nyújtunk, mely a kölcsönösségen alapszik.

Comments are closed.